Råd 3!

Spørger du din orig.forhandler, får du ofte en forklaring på din gearkasse er påfyldt en longlife gearolie, og derfor ikke behøver at blive skiftet. Dette er en lettere fordrejning af sandheden.

Det er rigtig nok, der i dag findes en masse gode gearolier, der er fremstillet til at kunne holde bilens levetid. Men din gearkasse arbejder lige så hårdt som din motor. Der er minimum lige så mange bevægelige dele i den. Derfor vil der også altid af helt naturlige årsager, blive slidt små fragtmenter af, der så vil følge med olien rundt, og derved virke som en form for jern-sandpapir, der så igen er med til at slide din gearkasse mere end normalt.

Dette problem bliver delvis løst, ved at skifte gearolien en gang årligt, eller ved 30.000km. Olieskiftet kan også afsløre, hvis der skulle være andre småskader, knækket stumper, glimmer i olien og om olien evt. lugter lettere brandt m.m. som ikke behøver at være af betydning nu, men på længere sigt kan gøre større skade, og med det det kan man måske gribe en fejl i opløbet og spare lidt penge i den sidste ende.

BOS Transmissions A/S Snedkergangen 10-12 2690 Karlslunde | Tlf.: +45 46 15 12 66 | Fax: