Automatgear Reparationer !

automatgear split3


Det vigtigste ved enhver reparation af en bil, er en korrekt diagnose!

 

Diagnosticering!

Når der er opstået problemer med din bil eller gearkasse, af enten den ene eller den anden slags – så få det undersøgt, og lad vær med som mange andre gør, bare at køre videre. Det kan betale sig med en automatgear reparation.

Du kan mange gange redde din gearkasse, hvis du stopper i tide. Oftest tænker mange, jamen den køre jo stadig, trods den ikke køre så godt – Men ved denne tankegang, ødelægger du den kun mere, som i sidste ende føre til endnu flere og endnu større udgifter. Selvom computertesten kun er et vejledende redskab, og på ingen måder en fast konklusion af din bils problemer, så giver den stadig nogle gode retningslinjer for hvor man bør kigge først.

Hos BOS Transmission A/S har vi både test udstyret og folk der har en meget stor og bred viden omkring diagnosering af alle biler. Ring til os, og få aftalt en tid til test/diagnosering af din bil på tlf: +45 46 15 12 66

(Læs også priser på test og vurdering)

sun tester
bosch1
vas tester

 

Nødprogram!

Føler du din bil er langsom i optræk, ikke skifter gear på det korrekte tidspunkt, blinker i displayet for transmissionsfejl, er bilen højst sandsynligt gået i nødprogram.

Dette betyder, at der formentlig er en fejl i systemet, om den er elektrisk, mekanisk eller forårsaget af manglende eller dårlig olie, kan man ikke konstatere, før man får set nærmere på bilen.
Nødprogrammet er en måde hvorpå bilen fortæller dig, der er noget galt, derpå sættes de fleste funktioner ud af drift, for at beskytte gearkassen så meget som muligt. Hvis det er en mindre fejl, kan man som regel slukke motoren, vente et øjeblik, og derpå starte bilen igen. Nu vil nødprogrammet være slettet, og bilens computer vil være re-sat. Dog vil nødprogrammet slå til igen, første gang fejlen opstår igen.

Er fejlen mere alvorlig, vil nødprogrammet være permanent og kan ikke re-sættes ved at slukke motoren. Ved aktivering af nødprogram bør du kontakte værksteder, der har mulighed for at udlæse fejlkoder, med tidligere nævnt test. udstyr så man kan vurdere, hvad der skal til for at få bilen på rette kurs igen.

display3
fault
display1

 

Automatgear reparationer!

Automatgearkassen består af utrolig mange dele, og det er ikke nødvendigvis dem alle der er gået i stykker, når din bil begynder at opføre sig anderledes. Derfor kan automgear reparationer mange gange betale sig, i forhold til bare at skifte til nyt.

Hos BOS Transmissions A/S åbner vi din egen automatgearkasse og vurdere den, så du står med flere valg, end bare den dyreste udgave, som du som regel bliver præsenteret for hos de autoriserede forhandlere.

En vigtig livsnerve i gearkassen er ventilhuset, som er vist på billederne til højre. Det er en utrolig kompliceret del af gearkassen, og kan tage op til en hel dag at finde fejl og reparere det. Ventilhuset består bl.a. af en masse små olie-kanaler og små ventiler som skal glide i disse gange. Selv fragmenter på størrelse med spidsen af en nål, kan skabe problemer og sætte en stopper for virkningen af det. Så derfor er det meget vigtigt, at holde alt snavs, fragmenter m.m. ude af det. Derudover består ventilhuset også af en elektrisk del, som i dag bliver mere og mere avanceret, hvilket medføre større og større risiko for fejl, da de elektroniske komponenter er lige så påvirkelige af fragmenterne, hvis ikke mere.

Oliepumpen er også en af de større livsnerver (billedet til højre). Går denne i stykker, mister gearkassen sit olietryk, og bilen vil derfor slet ikke bevæge sig. Som regel opstår fejlene ved pumpen, at den river en bøsning løs, så den danner metalspåner, som bliver sendt rundt i hele gearkassen, som bl.a. sætter sig i ovenstående omtalte ventilhus. så skaden bliver total. Gearkassen består også af lameller som vist til højre. Disse er også meget vigtige for gearkassen, dog er dette sliddele, og kan tåle en form for tolerancer hen af vejen. Men ved f.eks. manglende smørring (læs også olieskift) vil disse brænde helt af, og de vil miste deres funktion med det samme. Ved Automatgear reparationer vælger man altid at skifte alle lameller, da de ikke koster noget særligt i forhold til hvad resten af omkostningerne er for en renovering af gearkassen.

Hos BOS Transmissions A/S får du som regel valget mellem automatgear reparationer, hovedrenoverede gearkasser eller en helt fabriksny gearkasse, som vi de fleste gange skaffer væsentligt billigere, end de autoriserede forhandlere selv kan tilbyde.

Så kontakt os pr email eller på tlf:+ 45 46 15 12 66

oliepumpe
brændte frictionsplader
automatdele
Transmission Valve Body Replacement
valvebody
(Tryk på hver af de små billeder for større gengivelse.)
BOS Transmissions A/S Snedkergangen 10-12 2690 Karlslunde | Tlf.: +45 46 15 12 66 | Fax: