De 10 råd

For forbrugeren/ejeren af køretøj med automatgearkassse

Råd for at undgå de helt store automatgear problemer:

1. Hold altid øje med oliepletter under din bil, hvor du parkerer. 

2. olien bliver 9 ud af 10 gange ikke skiftet til et service, du skal bede om det.

3. Skift olie, og helst for hver 30-50.000km afhængig af dit kørselsmønster og anbefalet en total gennemflusning ved 100.000 km.

4. Får du skiftet olien andre steder end hos os, så sørg for de at få konsistensen af den brugte olie oplyst og at de tjekker olien for vand-molekyler.

5. Trækker du campingvogn, båd, eller andet tungt udstyr, er en ekstra oliekøler næsten livs vigtig.

6. Har du lyde du mener kommer fra din gearkasse, få det undersøgt med det samme. Det bliver kun dyrere af at vente.

7. Lyser din advarselslampe for gearkassen, men bilen stadig køre, få det undersøgt. Det kan være en skjult fejl der kan gøre større skade senere.

8. Er bilen begyndt at tage omdrejninger uden bilens fart øges, så er der noget galt med gearkassen eller converteren

9. Køre bilen kun i 3 gear, er den højst sandsynligt gået i nødprogram, få undersøgt årsagen til dette.

10 Er du i tvivl, har du spørgsmål eller vil du bare gerne have vores vurdering af dit problem, så kontakt BOS Transmission A/S. på tlf:+45 46 15 12 66 eller på mail her.

Automatgear problemer kan vise sig på mange måder, endda nogle gange som problemer, man ikke ville forbinde med automatgearkassen, men i den grad også den anden vej. Mange tror de har automatgear problemer, men hvor det i bund og grund faktisk er en elektrisk fejl i bilens km lange ledningsnet eller styrebokse, eller en motorfejl der påvirker automatgearkassen.

Derfor er det vigtigt, at få undersøgt hele bilen for fejl, evt. via en computertest af alle systemerne. En ødelagt lambdasonde kan f.eks. sagtens have så stor indflydelse på bilens køreegenskaber, at man tror man har automatgear problemer. Så få undersøgt din bil, inden fejlen forårsager flere følgeskader end højst nødvendigt.

BOS Transmissions A/S Snedkergangen 10-12 2690 Karlslunde | Tlf.: +45 46 15 12 66 | Fax: